Guld i dryckform

Guld i dryckform

En underbar varm dryck i vintertider. Innehåller gurkmeja, fantastiskt för tarmarna och antiinflammatoriskt. Jag har i princip alltid en sats guldpasta i kylen, redo att blandas med mjölk.  Jag smaksätter ibland kardemumma och ingefära. När jag känner för det lite chili och honung. Svartpeppar finns alltid i för det gör att kroppen lättare tar upp gurkmejan. Ta en paus i vardagen och njut av en välgörande varm kopp. 

Guldpasta recept:

  • 0,5 dl gurkmeja
  • 1 msk torkad eller riven färsk ingefära
  • 2 dl vatten
Koka upp blandningen på medelhög värme tills det formas till en krämig pasta. Ställ åt sidan.
 

Förvara i tät burk i flera veckor i kylen. Tänk på att gurkmeja färgar av sig enormt, i val av burk och när du tillreder. Jag brukar använda en glasburk.

Guldmjölk recept:

  • 1 tsk gurkmejapasta. (recept ovan)
  • 3 dl mjölk av valfri sort (havre- eller ex. mandelmjölk)
  • 0,5–1 tsk kokosolja.
  • En nypa svartpeppar.
  • En nypa cayennepeppar (ibland).
  • Några riv av ingefära (ibland)
  • 1/2 tsk mald kardemumma (ibland)
  • 1/2 tsk honung.

Blanda alla ingredienser. Låt det koka samma en kort stund o tänk på att röra om så det inte fastnar i botten. Smaka av ingredienserna ibland efter din känsla för stunden.

Sitt ner o njut en stund av den välgörande antiinflammatoriska drycken. Dofta och känn aromen. Det sägs att vi somnar gott med guldmjölk i magen men jag älskar att starta dagen en kylig morgon med guldmjölk.
 
Må gott,
Jenny

Lämna ett svar

Stäng meny

prenumera på mitt Inspirationsbrev och få en närvaromeditation helt gratis!

Säg upp dig när du vill. Vi följer GDPR och lämnar såklart inte ut dina uppgifter.