Vem är Jenny Åsenlund?

Ägare av Jenny Åsenlund AB och rösten bakom podden ”en röst i universum”

Jag är en driftig levnadsglad kvinna som idag, utöver att jag driver min verksamhet, tar mig tid att ta hand om mig själv, att stanna upp och lukta på blommorna. Jag är genuin, god lyssnare och inspirerar till människors och verksamheters välmående och framgång. Att ta ansvar för sig själva. Att förändringar är möjliga. Delar frikostigt med stort engagemang med mig av mina erfarenheter och verktyg för hälsa, personlig och verksamhetsutveckling. Konkretiserar och genomför, hållbara förändringar utifrån dina behov.

Min filosofi: För att ta hand om andra, behöver vi först ta hand om oss själva. Det ger hållbar hälsa och livsglädje.

Bakgrund

Jag är beteendevetare i grunden och har arbetet med rekrytering av personal. I över 10 år arbetade jag framgångsrikt som IT projektledare och tog på mig mycket ansvar och satte inte gränser. Jag arbetade hårt och kämpade som många andra för att få ihop livspusslet. Jag lyssnade inte inåt. Jag tog min kropp för given. Min rygg började krångla, hade ofta halsinfektioner. Mitt hjärta började slå volter med tryck över bröstet, läkaren sa att jag var nära utmattning, att jag måste stressa ner. Jag förstod ingenting då jag tränade och trodde jag tog hand om mig. Jag blev ordinerad vila och lugn yoga, då kom även meditation in i mitt liv, som hjälpte mig enormt.

När jag 2005 gick en coachande ledarskapskurs upptäcktes en ny talang och intresse. Under en föräldraledighet kände jag en längtan efter större meningsfullhet med mitt arbete, det var en lång process men tillslut bestämde jag mig för att byta karriär. Jag är idag certifierad ICF coach med över 1000h coachtimmar och yogalärare inom fler områden. Jag lever min passion och bidrar till att fler vågar göra det samma då jag nu även coachar Själsliga entreprenörer.

Söker du en samtalscoach?

Hälften av mina klienter möter jag via min röst per telefon eller via videosamtal (Zoom). Du kan ta del av min konsultation, att bli coachad eller få healing, var du än befinner dig i världen. Du kan vara på din favoritplats eller där du är för stunden. Effektivt och lättillgängligt. Jag är svenska men talar även engelska.

Höllviken

Jag driver min verksamhet i anslutning till mitt hem, med separat ingång, en yoga och samtalsstudio i Höllviken. En personlig oas för din hälsa och välmående. Mjuk lugn tillåtande yoga, fokus återhämtning och läkning för kropp och själ. Yinyoga, Mediyoga (medicinsk yoga), Restorative yoga (återhämtning), mindfulness, meditation, andningskurser, föreläsningar och utbildningar i hälsa och andlig utvecling. Jag önskar sprida känslan av ett inre SPA, där du kan vara dig själv bortom filter, här och nu. Skapa förutsättningar för hälsa, harmoni och livsnjutning.

En möjlighet att få energi att orka att göra det du önskar. Seniorer som unga är välkomna. Vi utövar enkla övningar, i grupp eller enskilt, som gör gott för hela din kropp och din psykiska hälsa, minnesförbättring och välbefinnande.

Kanske någon frågar dig efter att ha gott en kurs hos mig vad du gjort för att stråla. Tänk att kunna svara: ”Jag har lärt mig andas, lyssna inåt på mina egna behov och värderar mig själv och vad min intuition vägleder mig till. Vilket gör att jag inte känner mig vilsen utan i balans, kan lättare fatta sunda beslut och uppskattar livet för vad det är.”

Malmö

I Malmö har jag dessutom ett samtalsrum med utsikt över Öresundsbron och Malmö Stadion med närhet till Pildammsparken, öppnar upp för coachande gående samtal. När vi använder hela vår kropp blir det lättare att lösa problem och tala fritt.

UPPDRAG

Ett av mina uppdrag som själsfull entreprenör är för tidningen Allas som deras Expertcoach. Klicka här och läs artikel om mig i Allas. Varje vecka har jag fått förtroendet att svara på läsarnas frågor om mindfulness, inre välmående och hälsa sedan 2019. Jag har fram till 2023 svarat på över 170 stycken läsarfrågor för 100 000-tals läsare. Ett förtroende jag är så tacksam för.

Jag har även lett Mediyoga som underleverantör för Region Skåne via Susano. Del av ett rehabprogram vid utmattning, smärtor och posttramatisk stress. Otroligt meningsfullt uppdrag som gjorde stor skillnad för skifte i deltagarnas inre välmående. Bättre sömn, mindre oro och ångest.

Att få dela med mig av mina gåvor och hjälpa andra må bra är dröm som
gick i uppfyllelse för mig 2016. Jag är så tacksam för alla förtroenden
genom åren. Idag är hälften av mina kunder på distans vilket är mycket
uppskattat för friheten att kunna vara precis var vi vill. Jag
fullkomligt älskar att göra skillnad för andra att må sitt allra bästa
och väcka andra att våga lita på sin egen kapacitet och visdom. Att
hitta rätt i livet igen när vi varit vilsna ett tag är ovärderligt.

 

podden – en röst i universum

2021 fick jag till mig att jag skulle starta en podd. Där jag skulle dela från hjärtat mina egna erfarenheter från personlig och andlig utveckling. För att inspirera andra att hitta sätt att läka på sin egen inre resa. Att väcka fler att tro på att ljuset finns inom dem. Att vi alla har en inre vis kärleksfull röst. Men som tyvärr egot kan överrösta. Podden är uppskattad för att den är äkta och innerlig från hjärtat på ett unikt sätt. Många hör av sig att de blivit djupt berörda av mina delningar och vissa har fattat nya beslut i livet av inspiration från mig. Så otroligt fint. Du kan också lyssna genom att klicka på Podcaster eller Spotify.

 

Om du funderar på att kontakta mig så ska du vet att jag  ser fram emot att lyssna på dig och dina behov. Jag gillar problemlösning och att hålla ett tryggt heligt rum för att skapa utrymme för skiftet du längtar efter. Du är välkommen att boka 15 min gratis samtal för att se om jag kan vara en nyckel i livet för dig just nu.

Med värme,

Jenny

PS. Företag

Jag har sedan 2016 arbetet med mitt egenutvecklade 1-åriga stresshanteringsprogram, coachande samtal för chefer och medarbetare, förändringshantering, corparate mindfulness,
kurser i coachande ledarskap och retorik och föreläser om
hälsofrämjande och stresshantering. För hållbara framgångsrika företag
kräver hållbara människor. MEN jag lägger inte fokus här längre då mina
andliga förmågor öppnats än mer. Jag vill tala fritt från hjärtat och
ge förändringar och expansion bortom det som inte alltid är
vetenskapligt bevisat. Jag satsar på att vägleda människor i sitt växande och skapa
skillnad för vår planet utifrån alla fantastiska verktyg som finns
tillgängliga. Använda alla mina gåvor. Jag håller dörren öppen.
Jobbar du på ett nyfiket och medvetet företag som vill skapa ett
hållbart företagande och hitta sätt att få personalen motiverad och
färre sjukskrivningar och vågar titta utanför boxen. Då finns jag här.

Jenny Åsenlund är sedan 2019 expertcoach i tidningen Allas och svarar på läsarnas frågor om hälsa, inre välmående och mindfulness varje vecka. Foto: Helene Vinsjö Allers Media.