Bakgrund:

Jenny Åsenlund är certifierad yinyoga-instruktör genom Connective institute. Hennes längtan är att sprida yinyogans magiska positiva inverkan på hälsan och välmåendet. Yinyoga är ett kraftfullt verktyg för stressreduktion, självläkning och självkännedom. Du guidas ödmjukt in i avslappning och acceptans i nuet och skapar en tillåtande miljö. Sittande och liggande positioner. Med fokus på andning och med hjälp av stödjande kuddar, slappnar du av i musklerna och ner i bindväven. Du stannar ca 5min i varje position och är närvarande i din kropp. Inga förkunskaper behövs.

barnets position

Forskning som visar på varför långsam stretching. Varför dessa utstuderade positioner, som utförs i yinyogan, har så hälsosamma effekter. Ta del av forskningen här: https://oshercenter.org/2018/05/24/stretching-reduces-tumor-growth-in-a-mouse-breast-cancer-model/

”Anti-inflammatorisk yoga”  borde man kallas yinyoga eftersom det nu är fastställt att det är just inflammationer som minskar med hjälp av långsam, länge hållen stretch = yin (läs om forskaren Helen Langevins forskning HÄR). Genom den länge hållna passiva stretchen öppnas alltså fascian (bindväven) upp och kroppen får ”andas” och kylas ner. Förutom diverse sjukdomar hör åldrande främst ihop med just inflammation. Stress är den främsta inflammatoriska orsaken och yinyogan är avstressande. 

Jenny Åsenlund i Drakens position. Djup i höft, ljumske och lår. Fantastiskt välgörande för löpare, cyklare så väl som stillasittande.

Sara Powers legend inom Yinyogan berättar också: https://yogaworld.se/mot-sarah-powers-drottningen-av-yinyoga/

Brygga med stöd. I studion finns kuddar (sk bolster) och klossar som stöttar kroppen efter din förmåga. Materialen hjälper dig klara alla positioner efter dina förutsättningar. Jag har valt ekologiska ullmattor för bästa komfort.