You are currently viewing Nyfiken på Mindfulness 11/12 kl 18

Nyfiken på Mindfulness 11/12 kl 18

Mindfulness är ett verktyg för att träna din medvetna närvaro, ger mentala styrka, kreativitet och fokus! 

Forskning visar att mindfulness är stress- och ångestreducerande. Mindfulness ger dessutom förbättrad sömn och ökad självinsikt. Öppnar upp för känsla av inre lugn, effektivitet och klokare beslut. 

Önskar du att tidspress inte ska beröra dig känslomässigt på samma sätt?

Välkommen att prova mindfulness och lära dig mer teori och forskning och praktisera mindfullness. Du som är van vid mindfulness/mediation får också en fin stund av närvaro och avkoppling.

När:  Tisdag 11/12 kl 18-19.30 (299kr)

Måndag 10/12 kl 11.30-13 (299kr)

Plats:  Flow Academy, Skogsviksvägen 36, ingång på baksidan, i Höllviken.

Få teori om vad mindfulness är och samtidigt prova på. Önskar ge dig en upplevelse med dig hem. Vi kommer kort berör mindfulness 9 attityder. 

1. Acceptans 

2. Icke-dömande

3. Tålamod

4. Tillit

5. En nybörjares sinne

6. Medveten strävan

7. Släppa taget 

8. Tacksamhet

9. Generositet

Du får även en mindfulnessövning på ljudfil att ta hem för din personliga praktik.

Liten trygg grupp på max 9 deltagare.

Betalning:  Te och frukt ingår.

1. Maila jenny@professionellcoach.se och få bekräftat att det finns plats för dig.

2. Betalning  (senast 24h före kurstillfället.) bekräftar din plats. Ange ”namn, mind o datum”. 

Swish: 1231793462 alt Bankgiro 5126-3911 

Mindfulness gäller som friskvård. Pensionär eller heltidssjukskriven 50kr rabatt.

Läs mer om Mindfulness här.

Väl mött, Jenny

Kursstart mindfullness och meditation januari 2019. 7 tillfällen för att fördjupa din praktik och för dig som vill börja få in mindfulness i din egen vardag. Varannan tisdag kl 18-19.30 start 29/1

Kursledare Jenny Åsenlund har stor erfarenhet inom mindfullness och meditation. Hon är van vid att leda lära och inspirera individer och grupper. Jenny delar även generöst sin egen personliga resa, svårigheter och motiverar med sina gynnsamma resultaten för hälsa, måluppfyllelse och livsglädje. Resultat som även är möjliga för dig.

Varför Mindfullness? Vad är det?

45% av sjukskrivningarna 2017 är kopplat till psykisk ohälsa i Skåne, vi är överinformerade i dagens samhälle vilket våra hjärnor inte är konstruerade för. Du är inte ensam om att behöva verktyg för att hitta ditt inre lugn eller minska självkritik. 

Visste du att vi är i snitt endast 47% i nuet, annars funderar vi på det som ska hända sen eller det som varit. Då tappar vi kontakten med våra känslor, kroppar och får svår att lyssna in våra behov. I Mindfulness övar vi på att vara närvarande i det du upplever här och nu med ett accepterande förhållningssätt. Det krävs träning precis som när vi ska bygga muskler.

Mindfulness används även idag inom svensk sjukvård.

En del i mindfulness är en mer accepterande hållning mot dig själv och andra. Att du ser kärleksfullt och ömsint på dig själv, eller i alla fall skapar en neutral självbild, har stor betydelse för att du ska må bra.

Hur närvarande är du i det du upplever just nu? Kan du se och känna din upplevelse i din kropp? Eller är du någon annanstans och planerar middagen eller funderar på vad du sa på mötet i morse?