You are currently viewing Lucka 11 Dofta en blomma och njut i närvaro

Lucka 11 Dofta en blomma och njut i närvaro

  • Jag känner doften av blomman med alla sinnen, just då njuter jag av livet.” Kanske du har en hyacint i din närhet eller annan blomma att njuta av?
  • Herrejösses vad jag har multitaskat i mitt liv och fått så mycket beröm för detta.
  • Vilken superpower. Så bra du kan göra så många uppgifter på en gång. Många jobbannonser står det att hålla många bollar i luften egenskapen efterfrågas. Hum, skenet bedrar. Vilket utmärkt sätt att vara oeffektiv, ofokuserad och skapa stress. Utmärkt sätt att gräva graven till utmattning. Jag har tränat mycket för att bli medveten i nuet, att bli mindful. Så hur sjutton blir jag närvarande. Meditation är ett sätt, yoga ett annat. Bara du upplever där du är, så grattis. Använd dina sinnen för att öka din medvetenhet och känsla. Så i alla fall en liten stund. Fira varje ögonblick. Var snäll emot dig själv ❤️

Övning i mindfulness

När du tittar på ett objekt, förslagsvis en frukt.

1. Titta på den länge, från alla dess vinklar. Se alla detaljer, nära och på avstånd. Bedöm färger och form. Du behöver inte värdera, bara betrakta. 2 minuter (om det går)

2. Känn nu frukten, hur känns den i din hand, känn alla strukturer. Små som stora. Låt det ta tid ca 2 minuter.

3. Nu är det dags att smaka. Ta en tugga, långsamt långsamt. Tugga i 2 minuter, länge och långsamt. Vid känner du smakar du hur låter det. åter med hela dig. Gå totalt in i upplevelsen.

Vad upplevde du? 

Märkte du att du var närvarande, Hur mycket tänkte du på sen och då? Om du var närvarande lite i stunden så varmt grattis. Du har gett dig själv en gåva av närvaro som släpper stress och press, återhämtning som hjälper dig att njuta än mer av livet.

Prova och  förläng tiden nästa gång. Upprepa liknande närvaro varje dag i 21 dagar och du lär ditt autonoma nervsystem att bli mer avslappnat fokuserat, hormonerna lugnas och du kan njuta mer av livet här och nu. Ha tålamod med dig själv och acceptera där du är just nu. Upplever du övningen som svår var extra snäll emot dig själv och korta ner tiden och var nöjd med det du gör, även det lilla gör stor skillnad i förlängningen.

Några platser kvar till tisdagskvällens ”Nyfiken på mindfulness” i Höllviken kl 18. Välkommen att få lära dig mer om vad mindfulness är och få en fin stund tillsammans med en guidad meditation. Hör av dig genom att trycka på boka. Och läs mer om eventet under ”Aktuellt.” Mindfulness kommer till våren.

Önskar dig en närvarande dag med det som är här och nu. En sak i taget.

❤️

Med värme,

Jenny