Recept: Mumsig hallongröt.

Nyttig och smarrig hallongröt

Ibland överträffar jag mig själv. Jag är kreativ i köket. Därför funkar mat bra för mig att laga och få till nya riktigt goda nya rätter och smaker. Dock mindre bra med att baka eftersom det är mer av kemi som kräver sina proportioner. Något frustrerande, men bara att acceptera.

Jag äter gröt av olika de slag och även smoothies. Det här receptet blev jag inspirerad av hur jag gör smoothie och vips blev det en gröt med frukten som värms med i gröten. Hur nyttigt som helst eftersom ingen sylt eller liknande behövs till. Och en fin variation av den traditionella grötsmaken. Ja ibland blir jag rätt less på den.För mycket av det goda blir inte bra det heller.

Blev så gott, färgglatt och kroppen älskar innehållet dessutom. Ger fin hormonbalans för dig i övergångsåldern som jag och som önskar hålla nere på sockret.

 

Recept:

1 portion

1dl havregryn (välj glutenfri vid behov)

2dl vatten

1 nypa himalyasalt (det rosa mer hälsosamma saltet, annars använd vanligt.)

1dl frysta hallon

1dl frysta lingon

1 msk havtorn (går att hoppa över, men så mycket c-vitaminer, så ger extra mycket näring till gröten helt enkelt.)

Gör så här:

Koka vatten, salt och havre några minuter på medelvärme under omrörning. Rör sedan i frukten. Hetta helst inte upp för mycket så bevaras näringen allra bäst.

Blir underbar sötma helt naturligt utan tillsatt socker och samtidigt god syra.

Toppa med hampafrön om du känner för det. Eller ta något annat gott du känner för så som nötter eller solrosfrön uppepå. Jag serverar havremjölk till.

Få stöd i kosten genom coachsamtal

När du kommer på coachsamtal hos mig delar jag gärna även kosttips. Vad vi stoppar i oss påverkar vår hälsa, hormonbalans (pms/klimakterie), välmående och frekvens.

Jag delar av mina egna erfarenheter till dig som önskar. Jag kom tidigt in i förklimakterie, vid 40 år. När jag fick en störtblödning trodde jag att jag var allvarligt sjuk. Visade sig vara ett vanligt tecken vid inledande övergångsålder. Varför är inte det allmänt känt? Kvinnohälsa behöver upp i samtalen. Inget att skämmas för. Vi är gudinnor med fantastiska kroppar som går igenom olika faser helt enkelt. Självklart ska vi stötta oss själva för att må vårt allra bästa. Varför gå omkring och lida i onödan? Antiinflammatorisk kost rekommenderar jag varmt.
Ta hand om dig!

Med värme,
Jenny

Lämna ett svar