You are currently viewing Känslans magi

Känslans magi

Känslor är inte farliga. Men så kan det upplevas ibland när vi blir överväldigade av våra känslor. De kan även greppa tag om oss rent fysiskt starkt.

Känslor är en gåva, en kompass, kanal, upplevelse, renar, läker. Känslor är övergående och i stunden hjälper den oss med vår närvaro i det som är just nu dvs livet.

Prova en dag att stanna upp och var i känslan som uppstår. Vad vill den säga dig? Hur tillmötesgående är du med din känsla?

Ju mår vi förnekar en känsla ju längre håller den sig kvar. Så de känslor vi tycker är mest obehagliga tenderar att stanna längst, när vi försöker förneka dem, trycka undan känslor. Då växer de. 

Få hjälp att komma i kontakt med dina känslor på ett värdefullt sätt. Se storheten i det som är Du. Jag finns här som din samtalscoach via Telefon/Skype, Höllviken eller Malmö.

Utan mina coacher och verktyg som yoga hade jag aldrig varit där jag är idag. Viktigt att lyssna inåt, vi har ju själva svaren på vad som är bäst för oss. Men ibland är det svårt att veta hur, eller vi fastnar, då är det klokt att ta hjälp av stödperson. Ibland Ibland räcker ett samtal och ibland behövs stöd över en viss tid i livet. En investering i dig själv. Jag ser mina kunder som visdomsbärare som med lite hjälp från mig möjliggör sig själv att må sitt allra bästa.

 

Känslor som håller sig kvar längre är ofta sorg. Känsla som snarare förstärks av att vi går in in den är aggression. Reflektera snare över vad som gör dig arg. Bakom ilska gömmer sig ofta en annan undertryckt känsla. Samma gäller för ångest.

Det här är min erfarenhet. Har du en annan är det helt okej det också. Lyssna på din sanning. I kontakt med din känslor blir din sanning än tydligare.

Jag finns här för dig om du önskar stöd i din känslohantering. Är du högkänslig är känslohantering än viktig för ditt välmående. 

Dina känslor vägleder dig dessutom andligt och till din själs innersta längtan. Kroppskännedom är viktig. Obearbetade känslor kapplas in i kroppen. Därav att stretching och yoga är så värdefullt. Ofta infinner sig en känsla av lätthet efteråt.

Jag är så tacksam för mina personliga erfarenheter och verktyg som jag använder för att bidra till ökat välmående även för andra. Är du en av dem som önskar ta del ser jag fram emot att höra från dig.

Med värme,

Jenny

Bild tagen på Jenny Åsenlund av tidningen Allas fotograf Helen Vinsjö. Jenny är Allas Expertcoach. Du kan läsa hennes svar på läsarnas frågor varje vecka. Kanske du själv har en fråga du önskar få svar på?

Lämna ett svar