Smoothie recept. Vad är bra att ha hemma för god vana?

Min målsättning för att hålla en så hälsosam kost som möjligt börjar när jag är i affären. Vad är det jag behöver ha hemma. Som sötsakstokig så gäller det att ha väl valda alternativ. Finns bara godis så blir det ingen bra förutsättning för vad jag kommer att stoppa i mig när jag är stressad, låg, på väg någonstans och behöver något snabbt. Smoothies är an av de goda vanorna jag börjat med senaste åren. Gjort stor skillnad för mig och önskar dig det samma. Att mumsa på framför en serie på kvällen istället för en gottepåse. Endast det valet i skillnad började direkt göra stor skillnad för mig. Min hud, min energi och komma i säng på kvällen eftersom jag inte fick konstgjord socker energi längre. Nötter eller frön är också lätta att bara stoppa i sig när något måste in i munnen 😉

Min målsättning är att alltid ha hemma följande ingredienser. Då har jag alltid en god bas för att variera smoothies.

– Ingefära

– Citron alt lime

– Havremjölk eller liknande. Kokosgrädde.

– Frusna bär: så som lingon, blåbär, avokado, banan, hallon, jordgubbar, mango, mixade bär.

– Färska frukter o grönsaker (så ofta jag kan). Ex. äpplen, päron, apelsiner, rödbetor, dadlar, selleri och gurka.

– Kryddor: gurkmeja, ekologisk kanel (annan kanel är faktiskt oäkta), chili, paprika, svartpeppar, raw kakao o himalya salt, lakritspulver.

– Kokosolja. Honung. Kokossocker. (Spetsa smoothien om du önskar sötare)

– Chiafrön, linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön och hampafrön.

– Nötter: ex mandlar och cashew.

 

Recept röd smoothie

– En frusen skivad banan. (Ta en färsk om du inte har frusen, lägg då till is för kylan skull)

– 1 dl havremjölk/mandelmjölk eller liknande.

– 1 dl lingon

– En hand full med spenat

– 1 dl havtorn. (har du ej detta hoppa över eller ersätt med vad du har hemma)

– 2 cm ingefära efter smak.

– 1 msk chiafrön

– 1 st kiwi – spara en skiva o garnera med.

Mixa alla ingredienser i en mixer eller med stavmixer. Känn efter hur konsistensen blir, om du önskar mer flytande häll i mer vätska.

När jag coachar dig utgår vi ifrån dig och du har alla svar och lösningar inom dig. Även om de inte känns tillgängliga i nuet så finns de där för dig. Jag har metoder för att öppna den nyckeln i dig. Du kan även välja om du vill få ta del av rådgivande holistisk coaching. Då vägleder jag dig även i kost, meditation och uppmuntrar till träning. Ibland räcker det inte att prata oss igenom livsförändringar för att må sitt allra bästa. Vi behöver en livsstil som funkar bästa för oss som helhet och hitta nya vanor utifrån dina förutsättningar.

Lämna ett svar