You are currently viewing Återhämtande helg 21-23 sept

Återhämtande helg 21-23 sept

2 platser kvar. Sista anmälningsdag 17/9. Är en plats din?

Välkommen till vilsamma exklusiva dagar i Yngsjö utanför Åhus på en charmig 1700-tals gård – Ängshyddan – omsluten av öppna fält och hästar som betar. En helg att fylla på dina energidepåer. Fylla dig själv med omtanke till dig – din självmedkänsla – self-compassion. Så att du med lätthet kan ge till andra och ta med verktyg som får dig att orka hela annalkande vintern. Möjlighet att stanna upp och bara vara. Som ett inre SPA för dig.

En gynnsam miljön att bara vara i. Havet 15 minuter bort genom en underbar skog.

En kurs där du möts med acceptans, tillit, ödmjukhet, förtrolighet, möjlighet att läka. I compassion. De flesta kommer utan att känna någon, du som kommer känner en dragning, en känsla av att detta är för mig. Vi skapar trygghet i gruppen som ger förutsättningar för välmående.

Vi möter dig där du är. Vill du inte delta i alla aktiviteter är det okej. Allt är som det ska. I detta rummet möts du för den du är.  Var beredd på mycket ljus och att vi träffas i äkthet bortom titlar. Vår innersta önskan är att du ska få några dagar att koppla bort, koppla av, att vara – vara Du.

Initiativtagare och kursledare Jenny Åsenlund är certifierad ICF coach, Fil. kand beteendevetare, yin, hatha, restorative, mediyogalärare. Hennes längtan är att skapa förutsättningar för andra att läka, vara sig själva, skapa plats för återhämtning och samla kraft. Hon coachar individuellt men leder även hälsofrämjande kurser i grupp. Hon har en bakgrund från IT världen som projektledare i 15 år. Stort intresse för hållbarhet, att motverka psykisk ohälsa, som utmattning, utbrändhet och skapa livsglädje. Med mer tid för oss själva för återhämtning och lyssna inåt, kontakt med andetaget. Tekniker för att ge oss själva mer självmedkänsla – self-compassion – behandla dig själv så som du behandlar dina älskade. Då skapar vi utrymme för att ge av oss själva utan att förbruka vår energi. Livet blir mer lätt att leva, livet behöver inte vara en kamp. Tänk om resultaten kommer när vi istället släpper taget om hur och önskar in vad vi vill från våra hjärtan?

 

Mediyoga, rörelse och yinyoga, meditation.

Du kommer få ta del av varsam Mediyoga, yinyoga och meditationer. Känns inga yogabegrepp igen tänk mjuka flöden. Känn in det tillåtande i acceptansen för den du är, din kropp, dina känslor, dina behov och din längtan. Du får en möjlighet att var med precis det som är just nu i kontakt med dig själv. Att allt utförs utifrån dina förutsättningar. Prestationen lämnas utanför. Du behöver inga förkunskaper, bara viljan att vara med. Önskan att få vara du i omtanke till dig själv. Passen kommer ha olika teman. Men framförallt öppna upp hjärtat och släppa in mer ljus och kärlek – self-compassion till dig. Det är en upplevelse i sig att guidas av Jennys mjuka innerlighet som följer flödet och intuitionen för allas bästa. Det blir säkert något inslag av rörelse till musik också. Känn det som känns just nu. Vi lockar fram glädje och vi lyssnar på våra kroppars behov i en tillåtande förtrolig vacker miljö.

Upplägg som kommer anpassas efter stundens känsla:

Fredag

 • kl 15 Incheckning
 • kl 16 Alla hälsas välkomna.
 • kl 17-18.30 Yinyoga hjärtöppnarpass.
 • kl 19-20 Välkomstmiddag och egen tid eller samvaro för de som önskar.

Lördag:

 • 7.30-8.45 Mjuk morgonyoga – Medi- och hathayoga inspirerat
 • 9-10 Frukost
 • 10-11 Sinnlig skogs- och havsvandring.
 • 12-13.30 Lunch
 • 13.30 Fri tid: vila/bastu under stillhet/badtunna/promenera, välj själv
 • 15-16 Fika/sharing.
 • 17-18.30 Yin och Restorative (återhämtande) yoga – tema self-compassion
 • 19-20 Middag och egen tid eller samvaro för de som önskar.

Söndag

 • 7.30-8.45 Morgonyoga mjuka inkännande rörelser.
 • 9-10 frukost under tystnad. Mindfull eating.
 • 10-11 Meditation, andningsövning och sharing
 • 11-12 Egentid
 • 12-13 Lunch
 • 13.30-14 Tackcirkel
 • kl 14 Utcheckning

Schemat är med reservation för ändringar. Vi är tacksam för din flexibilitet i vetskap om att det är för ditt bästa då gruppens behov känns in och upplägget anpassas därefter.

Mat

 • Ekologisk och lokalproducerad mat i största möjliga mån, vegetariskt, fisk och fågel.  Ange vid anmälan behov för specialkost.
 • Ingen alkohol serveras eller brukas.

Boende

 • Inget rum är det andra likt. Det är personligt och varmt. Toalett och dusch på alla rum. Dubbelrum. Endast fåtal enkelrum. Tilläggsavgift på 600kr. Först till kvarn.

Pris: 4333kr (2111kr för kurs/yoga och 2222kr för mat och logi)

Ingår; Kurselement i sin helhet, self-compassion, mindfullnesstekniker, yoga, sharing, meditationer.

Mat och logi ingår: helpension 2 middagar, 2 luncher, fika och 2 frukostar, boende i dubbelrum, konstguidning, omtanke från hjärtat. Se bilder: Ängshyddan

Anmälan är bindande och 1000kr betalas vid anmälan resten senast 3 veckor före kursstart. Vi tar inte emot avanmälningar eftersom vi har små grupper med begränsat utrymme och platser. Din plats är unik.

Ägarna av gården, Carina Ståhl har följt sitt hjärtas röst och själs längtan när hon tillsammans med sin man Jan juni 2018 förvärvat Ängshyddan bed and breakfast gård för att sprida ljus. Carina ställer ut och skapar sin läkande konst här. Hon fångar nuet med sin kamera i skönhet. Väcker din själs längtan och ditt hjärtas lust. Livet längtar efter att få levas som Carina så vackert brukar säga. Se hennes foto konst www.carinagyllenljus.se 

Möjlighet finns även att boka läkande behandlingar av Janne Ståhl som är kraniosakral terapeut (genom Tranbergs institutet) samt art nevro massör (mjuk kiropraktik).

Välkommen med din anmälan eller frågor.

  Från djupet av våra hjärtan önskar vi er välkomna.

  Kursledare Jenny, tillsammans med Ängshyddans ägare Carina och Janne Ståhl

  Följ konstnär Carina på Instagram: Gyllenljus. Följ kursledare Jenny ”Professionell coach”

  PS. Vi söker även en volontär som skulle uppskatta att vara med och assistera med matlagning och praktiska saker ca 4h per dag. Gratis mat och uppehälle och kan ta del av vissa delar av programmet. Hör av dig om du är intresserad.